Wi-Fi-verkoissa olevia heikkouksia koskevien ilmoitusten määrittäminen

Jos Kaspersky VPN Secure Connectionia ei ole asennettu tietokoneellesi, Kaspersky-sovellus näyttää ilmoituksen Wi-Fi-verkkoihin yhdistämisestä ja salasanasi suojaamattomasta siirrosta Internetin välityksellä. Voit sallia tai estää yhdistymisen ja salasanan lähetyksen ilmoitusikkunassa.

Kun olet asentanut Kaspersky VPN Secure Connectionin, asetukset näytön ilmoituksiin Wi-Fi verkkoihin yhteyttä muodostettaessa ja salaamattoman salasanan lähettämisestä aktivoituvat. Voit määrittää ilmoitusasetukset Wi-Fi-verkon yhteyksistä Kaspersky VPN Secure Connectionissa.

Näin voit määrittää Wi-Fi-verkkojen heikkousilmoitukset:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta pääikkunan alaosassa olevaa Asetukset-painike-painiketta.

Tämä avaa Asetukset-ikkunan.

3. Valitse Suojausasetukset-osio.
  4. Valitse Palomuuri-komponentti.

Näyttöön tulevat Palomuuri-komponentin asetukset.

5. Valitse Ilmoita Wi-Fi-verkkojen heikkouksista jos haluat vastaanottaa ilmoituksia kun muodostat yhteyttä haavoittuviin Wi-Fi-verkkoihin. Poista valinta ruudusta, jos et halua nähdä ilmoituksia. Tätä valintaruutua voi käyttää, mikäli Kaspersky VPN Secure Connectionia ei ole asennettu tietokoneelle.
  6. Napsauta Valitse luokat -linkkiä ja valitse Wi-Fi-verkon heikkousluokat. Kun yrität muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, jossa kyseinen heikkous on, Kaspersky-sovellus antaa siitä ilmoituksen.
  7. Jos Ilmoita Wi-Fi-verkkojen heikkouksista -valintaruutu on valittuna, voit muokata ilmoitusten näyttämistä koskevia lisäasetuksia:
    • Valitsemalla Estä suojaamattoman salasanan välittäminen Internetissä ja anna siitä varoitus -valintaruudun voit estää salasanojen lähettämisen salaamattomana tietona täyttäessäsi Internet-lomakkeiden Salasana-kenttiä.
    • Napsauttamalla Ota käyttöön -linkkiä voit palauttaa salaamattomien salasanojen lähettämistä koskevat ilmoitukset oletusarvoihinsa. Jos olet aiemmin estänyt ilmoitukset salasanojen lähettämisestä salaamattomassa muodossa, ilmoitusten näyttäminen jatkuu.

Kun muodostat yhteyden suojattuihin Wi-Fi-verkkoihin, sovellus näyttää ilmoituksen, jossa kysytään, luotatko uuteen verkkoon. Voit valita yhden seuraavista vaihtoehdoista:

Jos Älykodin valvonta -toiminto kytketään pois päältä, ilmoitukset Wi-Fi-verkon aiemmin havaituista haavoittuvuuksista jäävät tuotteen käyttöliittymään. Voit piilottaa nämä ilmoitukset. Voit poistaa ilmoitukset katkaisemalla yhteyden nykyiseen Wi-Fi-verkkoon tai toimimalla seuraavasti:

1. Ratkaise aiemmin havaitut haavoittuvuudet.
  2. Laita päälle Älykodin valvonta -toiminto.
  3. Tarkista Wi-Fi-verkon haavoittuvuudet.